Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér på besök i Norrtälje

Idag var barn, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér på besök i Norrtälje. Under förmiddagen besökte hon tillsammans med Ulrika Falk Räddningstjänsten för att höra om deras framgångsrika arbete med jämställdhetsfrågor och prata med medarbetare om hur detta arbete tar sig uttryck i verkligheten. Norrtäljes räddningstjänst har bland annat lyckats öka andelen ansökningar från kvinnor med 1100% och nominerats till svenska jämställdhetspriset.

Efter besöket på Räddningstjänsten besökte Regnér Ängsgårdens äldreboende. Besöket bjöd på en rundtur där hon fick möjlighet att se de olika avdelningarna och samtala med de äldre. Flera berättade att de var mycket nöjda med kvalitén på boendet men att det krävs mer personal, framförallt för personalens egen skull. Åsa höll med om problemet och berättade att regeringen prioriterar mer personal till äldreomsorgen. Ulrika Falk berättade att det skjutits till mycket pengar men att mer måste och kommer göras.

Efter ett lunchmöte med Tiohundras VD Peter Graf där han berättade om Norrtäljemodellen och arbetet för sammanhållna vårdkedjor och med att ta fram nya tekniska lösningar för ökad kvalité för brukarna bar det iväg till Rådmansö bygdegård där PRO höll öppet möte med Regnér. Runt 80 pensionärer var på plats. Flera uttryckte intresse för trygghetsboenden för dem som ännu inte behöver äldreboende och Åsa berättade att regeringen arbetar med frågan.

Åsa var nöjd med besöket: ”Både räddningstjänstens arbete med att bredda sin rekrytering och Norrtäljemodellen med samarbete mellan vård och omsorg är spännande exempel på hur det går att hitta nya lösningar när man vågar testa nya sätt att arbeta. Jag uppskattade också möjligheten att prata med de boende på Ängsgården och alla som kom till Rådmansö bygdegård och de tankar och funderingar de framförde, inte minst kring personalens situation.” sade hon om dagen.

Ulrika Falk var med på besöken hos Räddningstjänsten och Ängsgården samt under mötet med Peter Graf. Hon var också nöjd med dagen: ”Det var positivt att medarbetare på Räddningstjänsten fick berätta för Åsa Regnér om det jämställdhetsarbete vi gjort. Det har lett till imponerade resultat. Dessutom var det väldigt trevligt att träffa boende på Ängsgården och även ta del av det framgångsrika arbetet med nya digitala lösningar. Personalen gör ett fantastiskt jobb, och vi vill att de ska bli fler. De 30 nya miljoner som kommer Norrtälje till del genom regeringens satsningar kommer göra stor skillnad!”.

facebook Twitter Email