Besök i nya hyresrätter i Älmsta

Det var mycket länge sedan det byggdes kommunala hyresrätter i Älmsta – men politik är att vilja, som Olof Palme deklarerade på SSU:s kongress 1964. Under den senaste mandatperioden så var Socialdemokraterna tydliga med att man ville att hela kommunen skulle växa, och att nybyggnationer skulle ske även utanför Norrtälje stad. Och idag fick Ulrika Falk och Olle Jansson, oppositionsråd i Norrtälje kommun, se frukterna av denna vilja. 64 lägenheter fördelade i två hus, centralt belägna i Älmsta med närhet både till den vackra kanalpromenaden och Älmstas butiker och serviceutbud. De två miljösmarta husen – som kommer att ha solceller på taket – har fått namnet Roslagsskutan, som en hyllning till bygdens historia. Och byggnaderna är alltså hyresrätter, som drivs i Roslagsbostäders regi.

Inflyttning i bostäderna är planerat till sommaren 2020, men redan nu kunde Olle och Ulrika och övriga inbjudna ta en rundtur i hyresrätterna.
För Socialdemokraterna är det en självklarhet att man ska kunna bo, leva och verka i alla delar av kommunen. Och socialdemokratisk politik gör skillnad – för hela Norrtälje kommun.

Här byggs Roslagsskutan – i bakgrunden syns de två husen redan torna upp sig.
facebook Twitter Email